Půjčování e-knih v knihovnách

Aktualizováno 20.03.2024. K dispozici 16485 e-knih od 284 nakladatelů ve 292 knihovnách. Ve wishlistu 0 titulů. Neúčastníte se slosování.

Stránka je optimalizována pro použití na počítačích. Na mobilních zařízeních se část obsahu nezobrazuje.

Akwaeke Emezi: Mazel. Klikněte pro více informací. Sarah J. Maas: Dvůr mlhy a hněvu. Klikněte pro více informací. Ruta Sepetysová: Musím tě zradit. Klikněte pro více informací. Anne Blankmanová: Černobylské dívky. Klikněte pro více informací. Sarah J. Maasová: Královna stínů. Klikněte pro více informací. Sarah J. Maasová: Království popela. Klikněte pro více informací. Brigid Kemmererová: Dopisy ztraceným. Klikněte pro více informací. Ruta Sepetysová: Sůl moře. Klikněte pro více informací. Sarah J. Maasová: Říše bouří. Klikněte pro více informací. Leigh Bardugo: Prohnilé město. Klikněte pro více informací. Brigid Kemmerer: Na co slova nestačí. Klikněte pro více informací. Mary E. Pearsonová: Zlodějská přísaha. Klikněte pro více informací.

K dispozici je také jednoduché vyhledávání (pro pokročilejší možnosti využijte online katalog ve své knihovně). Nechte si vyhledat tituly, jejichž název, autor, nakladatel, ISBN nebo kategorie

obsahují z následujících textových frází

a současně neobsahují žádnou z následujících frází

Minimální délka jednotlivých frází je 3 znaky.

Řadit podle    $ ≤ 49?       

TIP: Pokud máte k půjčování e-knih jakýkoli dotaz, zeptejte se.

Níže naleznete odkazy na několik seznamů sloužících k mírnému zvýšení uživatelského komfortu a zlepšení orientace při půjčování e-knih z nabídky serveru Palmknihyknihovnách, které tuto možnost nabízejí.

(Mezi registrovanými uživateli tohoto webu jsou nejvyužívanějšími knihovnami Místní knihovna Radotín, Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Místní knihovna Praha-Letňany, Městská knihovna Benešov, Krajská vědecká knihovna v Liberci, Knihovna města Plzně a Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě. Zaregistrujte se nicméně v knihovně, do které to máte fyzicky nejblíže.)

Kliknutím na název e-knihy v libovolném seznamu zobrazíte její detail, ze kterého se dalším kliknutím dostanete přímo do knihovny, kde si e-knihu můžete rovnou vypůjčit. Stručný návod (jak si e-knihy v knihovnách půjčovat) naleznete zde.

Registrovaní uživatelé si mohou jednotlivé e-knihy zařazovat do vlastního wishlistu a následně si při samotném půjčování vybírat z něj.

V současné době jsou k dispozici následující seznamy:

Můžete využít také jednoduché vyhledávání.

Nechte si vyhledat e-knihy, jejichž název, autor, nakladatel, ISBN nebo kategorie
obsahují  z frází

a současně neobsahují žádnou z frází

Řadit podle

   

Přehledy vycházejí z aktuální nabídky Knihovny města Hradce Králové, ale měly by být rozumně použitelné i pro jiné knihovny, pokud si e-knižní fond průběžně aktualizují.

Veškerý obsah tohoto webu je generován automaticky z veřejně dostupných zdrojů (tritius.cz, palmknihy.cz, databazeknih.cz) s laskavým svolením jejich provozovatelů.

Pro připomínky, náměty a dotazy využijte diskusní fórum.

 

Vybrané tituly z jednotlivých seznamů

María Hesseová: Slast. Klikněte pro více informací.

Slast
María Hesseová

Nakladatel: Cpress
Rozsah: 160 stran
EAN: 9788026433330
Kategorie: Romantika, erotika • Osobní rozvoj, životní styl • Vztahy, sex • Erotika
Anotace: Fascinující cesta k ženské slasti Mária Hesseová, výtvarnice a autorka úspěšných ilustrovaných životopisů, vás zve, abyste odhodily ostych, prozkoumaly své tělo a nahlédly pod roušku ženské sexuality. V této vizuálně jedinečné knize se na pozadí autorčina osobního příběhu dozvíte spoustu zajímavých informací o anatomii ženského těla, ale například i o vývoji vnímání ženské sexuality, sexuálních pomůckách či mýtech, které se s pohlavním stykem po staletí pojily, a seznámíte se s významnými ženami historie, které se o sexualitě nebály otevřeně mluvit. Všechno dohromady však směřuje k jedinému – boření všemožných předsudků a tabu, které ženám kladou překážky na cestě k plnohodnotnému pocitu slasti.

Tato e-kniha je společně s několika dalšími zařazena do právě probíhající soutěže, které se můžete zúčastnit a v případě výhry získat e-knihu napořád. Registrovaní uživatelé mohou navíc vyhrát některou z e-knih, kterou mají zařazenou do wishlistu.

Švec Bohuslav: Soumrak keltského meče. Klikněte pro více informací.

Soumrak keltského meče
Švec Bohuslav

Nakladatel: Petrklíč
Rozsah: 296 stran
EAN: 9788072291618
Kategorie: Fantasy, sci-fi
Anotace: Kniha popisuje dobu, kdy v České kotlině vrcholila doba rozkvětu keltských kmenů a zároveň do historie této země začal silně pronikat germánský živel.Prostřednictvím hlavního hrdiny se čtenář ocitne uprostřed dění keltského oppida a spolu s ním prožije dětství i jeho touhu poznat vyspělé země a život v nich. Slyší, o čem si vyprávějí kupci, přicházející z dalekých krajů. Netuší, že osud jej odvane daleko, právě do těch míst, o kterých sní. S kupeckou karavanou se vydává na jih, do římského impéria jako druidský zvěd podávající zprávy o Caesarových plánech. Tato nebezpečná činnost jej zavede do galské Alesie, kde jako příslušník římských sborů zažije krutou bitvu proti přesile galských bojovníků. Silně poznamenán římským způsobem života a ohromen příjemnostmi civilizace dostává se nakonec do vytouženého Říma.Kniha je od začátku plná napětí a děje. V mnoha popisovaných situacích najde čtenář myšlenky, které se v ničem neliší od představ dnešního člověka. To chtěl také autor zdůraznit. Lidé se totiž ani za tisíce let ve svém nitru vlastně tolik nezměnili.

Odkazy na tuto e-knihu a další zajímavé náměty k vypůjčení naleznete na Facebooku nebo Twitteru. Staňte se fanouškem/následovníkem a každý den objevujte právě vycházející tituly i zapomenuté kousky z dob nedávno minulých.

Kateřina Karolová: Dokonalé městečko. Klikněte pro více informací.

Dokonalé městečko
Kateřina Karolová

Nakladatel: XYZ
Rozsah: 248 stran
EAN: 9788076834811
Kategorie: Audioknihy • Světová beletrie • Česká a světová literatura
Anotace: Když se Emě naskytne možnost bydlet v městečku vytvořeném pro hrstku vyvolených, zdá se, že se jí splnil životní sen. Každý však musí nejdřív projít přísným výběrovým řízením, podepsat smlouvu a dodržet pár zvláštních pravidel. A pak už je k dispozici vše, co si jen člověk může přát. Kdo by odolal? Po příjezdu na místo se však objeví řada znepokojivých událostí. Pod maskou dokonalosti a zářivých úsměvů se skrývá podivné tajemství. A odhalit celou pravdu se nevyplácí.

Odkazy na tuto e-knihu a další žhavé novinky uplynulých týdnů naleznete v přehledu novinek.

Jérôme Colin: Bitevní pole. Klikněte pro více informací.

Bitevní pole
Jérôme Colin

Nakladatel: Host
Rozsah: 175 stran
EAN: 9788075778093
Kategorie: Česká a světová literatura • Světová literatura
Anotace: Puberta očima rodičů S dětmi je ta potíž, že rostou. Jednoho krásného dne začnou bez varování práskat dveřmi, nosit špatné známky a vyjadřovat se nanejvýš mručením. A hlavně své rodiče přestanou považovat za bohy. S tím ovšem není snadné se smířit, zvlášť pokud jste otec. Věda tvrdí, že jsou v tom nevinně. Ty líné a vznětlivé tvory, neschopné uklidit po sobě špinavé ponožky, z nich dělá fakt, že jejich rozumové schopnosti jsou teprve ve vývinu. Ale stejně — nic horšího než puberťáka digitálního věku pánbůh ještě nestvořil. Manželé, které chování jejich patnáctiletého syna přivedlo na pokraj nervového zhroucení, si kladou otázku: Co jsme udělali špatně? Nejspíš nic. Válka se však už rozhořela. A oni na ni nebyli připraveni. Škola jim pomocnou ruku nepodá, otci přeskočí, matka se zoufale snaží vzniklý požár uhasit… Román o lásce mezi rodiči a dětmi, připomínající mnohdy spíš klání na bitevním poli. ––– Tenhle velký třesk v životě jedné obyčejné rodiny vás rozesměje i rozněžní. Chování školy k dítěti, které vybočuje z řady, vás naopak zvedne ze židle. A s hrůzou si připomenete atentáty, k nimž došlo v Bruselu na jaře 2016. Román Bitevní pole mě silně zasáhl. - B comme Bouquiner Tento román vás ujistí, že rozhodnutím nemít děti jste se vyhnuli nejhoršímu. Pověstným „bitevním polem“ v názvu knihy je totiž puberta… Jérôme Colin vykresluje se svérázným depresivním humorem onu osudovou noc, kdy nestvůra dospívání pohltí dětskou nevinnost, aby ráno vyvrhla nevděčného a drzého netvora. - David Foenkinos, L’Express Smějeme-li se vtipným pasážím románu, smějeme se tím i vlastní nemohoucnosti v roli rodičů. Věnujte tuto knihu těm, kteří se potýkají s pubertou svých dětí, a nadosmrti budou vašimi přáteli. […] Autor zcela nepokrytě…

Odkazy na tuto e-knihu a další postarší exempláře s POSLEDNÍ ŠANCÍ k výpůjčce/nákupu naleznete v seznamu e-knih s blížící se expirací.

Vít Samek: Bulbem záchranáře. Klikněte pro více informací.

Bulbem záchranáře
Vít Samek

Nakladatel: Jan Melvil publishing
Rozsah: 248 stran
EAN: 9788075551030
Kategorie: Osobní rozvoj, životní styl • Medicína, zdravotnictví • Literatura faktu, učebnice • Biografie, osobnosti
Anotace: To máte: pád z výšky, mrtvice, epilepsie, tonutí, dopravní nehoda... Pořád se něco děje! A právě vy můžete být náhodou u toho a pomoci zachránit lidský život. Třeba i vašeho blízkého. Existuje snad něco lepšího, na co být v životě hrdý? Po jednom návratu z noční se záchranář Vít Samek rozhodl, že čerstvé zážitky ze služby popíše kamarádům na své facebookové stránce. A od té doby je za obrovského ohlasu publikoval skoro každý týden. Jeho vyprávění totiž nelze číst bez záchvatů smíchu, častého slzení a následné úlevy – to když se na konci příběhu dočtete, jak v dané situaci správně postupovat. Čtenáři ovšem chtěli víc. A proto teď v rukou držíte nejzábavnější knihu o první pomoci, která kdy byla napsána. Mimo jiné se dozvíte - Jak zvládnout první pomoc u nejčastějších úrazů a nemocí. - Proč zahájit resuscitaci masáží srdce a proč nikdy nedýchat do cizího člověka. - Jaká specifika přináší ošetření malého dítěte. - Kdy za vámi vyrazí letečtí záchranáři a proč používají vojenské brýle. - Jak komunikovat s dispečery, aby odborná pomoc přijela co nejrychleji. - Že si teď hned máte stáhnout aplikaci Záchranka! Kniha Víta Samka je o superhrdinech mezi námi. O profesionálních záchranářích, lékařích, ale také o nás, obyčejných smrtelnících, kteří si – máme-li dobré informace a trochu kuráže – můžeme superhrdinský plášť taky občas přehodit přes ramena. O autorech Vít Samek (* 1982) působil třináct let jako záchranář u Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy. Společně se svou sestrou píše populární blog Bulbem záchranáře a vulvou porodní asistentky a pro MALL.TV natočil unikátní seriál vyvracející obavy z preventivních prohlídek s názvem Na vlastní otvor. Vendula Chalánková (* 1981) je výtvarnice, konceptuální umělkyně a…

Odkazy na tuto e-knihu a další historicky nejlépe hodnocené elektronicky vypůjčitelné literární počiny naleznete v místní hitparádě.

 

[ Kontakt ]